Om
26 juni 2019

Bag ATLA står jeg, journalist og formidler Nanna Vibe Spejlborg Juelsbo, som grundlagde ATLA i 2019 ud fra et ønske om at skabe litterære aktioner i en lille fjord på østkysten af Island. Fra sommeren 2020 er jeg bosat på henholdsvis Djursland og i Seyðisfjörður. Jeg samarbejder med danske, islandske og internationale organisationer og initiativer og er altid nysgerrig på nye projekter.


ISLAND, ALTID
I Seyðisfjörður forsvinder solen bag bjergene i november og kommer ikke igen før i midten af februar. Tilbage bliver konstanter som bjergene, fjorden og os, menneskene. Det giver en særlig stemning i en lille by med 650 indbyggere. Vi bevæger os langsommere, vores bevægelser bliver længere, smidigere, som strukket i tid og rum. 

Seyðisfjörður er kendt for sit evigtspirende kunstneriske miljø. Langs hovedgaden ligger tre kunstresidenser, en international kunstskole, LungA, og et kunstcenter og galleri, Skaftfell. Koncerter, udstillinger og arrangementer er ugentlig kost gennem hele året. Og så er der bjergene. Om sommeren er de beklædt med irgrønt mos, spæde birketræer og mennesker. Om vinteren sne, is og rensdyr.

Seyðisfjörður er et overraskende møde mellem en islandsk/international kunstscene og en vild natur. Her er ro og energi sideløbende med hinanden, sammen.